Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Kοινή δέσμευση υπέρ της αξιοποίησης της θετικής ατμόσφαιρας

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Kοινή δέσμευση υπέρ της αξιοποίησης της θετικής ατμόσφαιρας

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Μπουράκ Ακτσαπάρ πήραν μέρος σε συνομιλίες σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα, διερευνώντας νέους τομείς διμερούς συνεργασίας και προετοιμάζοντας την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τουρκική πρωτεύουσα έλαβε χώρα σήμερα ο νέος γύρος πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του Τούρκου ομολόγου της, πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της κοινής δήλωσης: 

Κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, 11 Μαρτίου 2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ και η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πραγματοποίησαν τακτική συνάντηση πολιτικού διαλόγου στην Αγκυρα, στις 11 Μαρτίου 2024.

Κατά τις συναντήσεις, πέρα ​​από διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα. Οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Αθηνών που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο από τους ηγέτες των δύο χωρών, διερευνώντας παραπάνω τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας. Εξέτασαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο και έκαναν απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στους υπάρχοντες διαύλους διαλόγου, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της διμερούς σχέσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή