Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: «Εάν είχαμε πιέσει προς τα νότια, ίσως η Κύπρος να ήταν όλη δική μας»

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: «Εάν είχαμε πιέσει προς τα νότια, ίσως η Κύπρος να ήταν όλη δική μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι εάν οι τουρκικές δυνάμεις είχαν κινηθεί νοτιότερα το 1974, τότε η Κύπρος μπορεί να ήταν σήμερα ολόκληρη τουρκική.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον Τούρκων στρατιωτικών σε δείπνο, όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι εάν οι τουρκικές δυνάμεις είχαν κινηθεί νοτιότερα το 1974, τότε η Κύπρος μπορεί να ήταν σήμερα ολόκληρη τουρκική.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πολίτες. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχαν σήμερα ούτε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, και το λέω σαν ένα σημερινό παιδί, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT