Κυπριακό: Λύση «σύμφωνη με την τρέχουσα πραγματικότητα» ζητά η Αγκυρα

Κυπριακό: Λύση «σύμφωνη με την τρέχουσα πραγματικότητα» ζητά η Αγκυρα

«Υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό κάθε συνθήκη στην Κύπρο στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας, Ζέκι Οζτουρκ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλούμε τα μέρη να κινηθούν προς μια λογική λύση που να είναι σύμφωνη με την ιστορική και την τρέχουσα πραγματικότητα, αντί για παρωχημένες με status quo και προκλητικές δηλώσεις», τόνισε αναφορικά με το Κυπριακό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας, Ζέκι Οζτουρκ.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, τόνισε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αρχικά στην Κύπρο, στο Αζερμπαϊτζάν, στην Λιβύη, στην Κόσοβο, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Κατάρ, στη Σομαλία και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με επιτυχία, συμβάλλοντας σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».

«Υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό κάθε συνθήκη στην Κύπρο στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι η επιβεβαίωση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, που είναι η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο του διεθνούς καθεστώτος τους, για εμάς είναι απαραίτητα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Στις 15 και 17 Απριλίου, στον εναέριο χώρο μας, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αεροπορικός ανεφοδιασμός και ασκήσεις με αμερικανικά αεροσκάφη συνοδευόμενα από τουρκικά F-16».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει με αποφασιστικότητα και επιμονή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην προστασία των συνόρων μας, στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας μας στη “γαλάζια πατρίδα” και την “πατρίδα των αιθέρων” και συμβάλλοντας στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT