Φιντάν: Eχει διευθετηθεί με τις ΗΠΑ το ζήτημα των F-16

Φιντάν: Eχει διευθετηθεί με τις ΗΠΑ το ζήτημα των F-16

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και την ατζέντα των συζητήσεών του με τον Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε σε συνέντευξη μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Χακάν Φιντάν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ και την ατζέντα των συζητήσεών του με τον Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε σε συνέντευξη μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Χακάν Φιντάν.

«Στη συνομιλία που είχα με τον Αντονι Μπλίκεν συζητήσαμε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η επίσκεψη του πρόεδρου μας στις ΗΠΑ», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Στην ατζέντα του Τούρκου προέδρου, πρόσθεσε, θα βρίσκονται «αρχικά οι διμερείς και περιφερειακές σχέσεις, καθώς και άλλα πολλά ζητήματα. Στην πρώτη θέση είναι το θέμα της Γάζας και της Ουκρανίας, δυο πόλεμοι που επηρεάζουν άμεσα την περιοχή μας».

Θα γίνει συζήτηση και για «τον τομέα αμυντικής βιομηχανίας», σημειώνοντας ότι «έχει διευθετηθεί το ζήτημα των F-16».

Τόνισε επίσης πως στόχος του Τούρκου προέδρου είναι οι σχέσεις των δύο χωρών να μην αφορούν αποκλειστικά την ασφάλεια, αλλά να στηρίζονται και σε άλλους τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο και η τεχνολογία. «Ο πρόεδρός μας θα εκφράσει τις απόψεις μας για αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή