Τζο Μπάιντεν: Ο μόνος λόγος που στέκομαι εδώ είναι η ελληνική κοινότητα

Τζο Μπάιντεν: Ο μόνος λόγος που στέκομαι εδώ είναι η ελληνική κοινότητα

Ενθερμη υποδοχή επιφύλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που προσκάλεσε στη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθερμη υποδοχή επιφύλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που προσκάλεσε στη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θυμήθηκε πως όταν ήταν 29 ετών, η στήριξη των Ελληνοαμερικανών βοήθησε να εκλεγεί γερουσιαστής στο Ντελαγουέρ.

«O μόνος λόγος που είμαι σε θέση να στέκομαι εδώ, είναι η ελληνική κοινότητα. Αυτό δεν είναι υπερβολή, ο Λευκός Οίκος είναι το σπίτι σας και είστε ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκομαι εδώ και για τους οποίους αυτός ο Οίκος είναι εδώ».

Στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν στην αίθουσα, εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τους ιστορικούς δεσμούς, σχολιάζοντας πως το παρατσούκλι του «Μπαϊντενόπουλος» είναι το «δεύτερο όνομά του».

Τζο Μπάιντεν: Ο μόνος λόγος που στέκομαι εδώ είναι η ελληνική κοινότητα-1
AP

«Από την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων μέχρι την προσπάθεια να κάνουμε το έθνος μας πιο ελεύθερο και δίκαιο, οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ωθήσει τη χώρα μας προς τα εμπρός, ανάβοντας τη φλόγα της ελευθερίας που φούντωσε για πρώτη φορά στην Αθήνα πριν από χιλιάδες χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, είχα την τύχη να δω αυτή την καρδιά, την ελπίδα και τη δέσμευση από κοντά και άντλησα έμπνευση από Ελληνοαμερικανούς φίλους, οικογένειες, ηγέτες και πολιτικούς μέντορες. Καλώς ήρθατε στον Λευκό Οίκο, αυτό είναι το σπίτι σας, και είστε ένα από τους λόγους που εγώ είμαι εδώ και που αυτός ο Οίκος είναι εδώ. Σήμερα γιορτάζουμε τα 203 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Γιορτάζουμε τους δεσμούς, και τη φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα εδώ είμαστε περήφανοι Ελληνοαμερικανοί από τον χώρο των επιστημών, της δημοσιογραφίας, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι από τον χώρο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Ολοι δικαιούμαστε να μας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα και με σεβασμό σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Και η δημοκρατία είναι το όχημα που μπορεί να κάνει όλα αυτά να συμβούν. Και όλοι ξέρουμε πού γεννήθηκε αυτή η ιδέα, πού γεννήθηκε η δημοκρατία. Μερικοί από τους μεγαλύτερους στοχαστές σ’ αυτή τη γη συνέλαβαν αυτή την ιδέα, “εμείς οι άνθρωποι”. Δήμος και Δημοκρατία. Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο που η Ελλάδα χάρισε στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT