Βιέρα Γιούροβα: Στην Ελλάδα τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Βιέρα Γιούροβα: Στην Ελλάδα τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο «περιοδείας για τη δημοκρατία», ενόψει των ευρωεκλογών. Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Αθήνα επισκέπτεται τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα αξιών και διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα, στο πλαίσιο της «περιοδείας για τη δημοκρατία» σε κράτη-μέλη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε., στόχος της περιοδείας είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους τρόπους προστασίας των εκλογών και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των δημοκρατιών απέναντι στην παραπληροφόρηση, τη χειραγώγηση και τις εξωτερικές παρεμβάσεις.

Μεταξύ άλλων, η Βιέρα Γιούροβα θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αλλά και με το κράτος δικαίου.

Οι επαφές της αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα θα αρχίσουν με τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο. Αργότερα, θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στη συνέχεια, η κ. Γιούροβα θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία συστάθηκε από τις ελληνικές Αρχές για να συζητηθεί η κατάσταση των ΜΜΕ στη χώρα.

Η επίσκεψη της αντιπροέδρου θα ολοκληρωθεί με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τις Αρχές επιβολής του νόμου, καθώς και με ΜΚΟ και ειδικούς στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και στην προστασία του χώρου της ενημέρωσης, ενόψει των εκλογών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή