Ερντογάν με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε

Ερντογάν με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε

«Δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορούν να ανοίξουν ο διάλογος και η διαπραγμάτευση. Αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και να δοθεί περιθώριο στη διπλωματία», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχουν προβλήματα που να μην μπορούν να λυθούν, με καμία χώρα στην περιοχή μας» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι πρόθυμη να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη μέλη της, εφόσον τηρούνται οι Αρχές του Δικαίου και τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη στρατηγική της τύφλωση και να σταματήσει να αποκλείει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι η μόνη διέξοδος από τη διελκυστίνδα στην οποία έχει εγκλωβιστεί η Ευρώπη εξαιτίας του ανταγωνισμού των δυνάμεων στην Ανατολή και τη Δύση της Ευρώπης. Οσο πιο γρήγορα οι Ευρωπαίοι ηγέτες δουν και αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα, τόσο καλύτερα θα είναι για αυτούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα που να μην μπορούν να λυθούν με καμία χώρα στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πόρτα που να μην μπορούν να ανοίξουν ο διάλογος και η διαπραγμάτευση. Αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και να δοθεί περιθώριο στη διπλωματία. Τα υπόλοιπα σίγουρα θα έρθουν με λίγη προσπάθεια και λίγες θυσίες», πρόσθεσε.

«Επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Ελληνας Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Οπως ο δικέφαλος Αετός των Σελτζούκων, θα αναζητήσουμε τρόπους να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και με την Ανατολή και με τη Δύση με βάση τα κοινά μας συμφέροντα», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT