Η Ελλάδα προσφέρεται να βοηθήσει την Αίγυπτο για το Σουέζ
ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ

Η Ελλάδα προσφέρεται να βοηθήσει την Αίγυπτο για το Σουέζ

Το Κάιρο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα, ως ένα κατεξοχήν ναυτικό έθνος με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξία της ελεύθερης και ανεμπόδιστης ναυσιπλοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο και για τον λόγο αυτό κινητοποιήθηκε άμεσα αναφορικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Σάββατο τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό πως το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών και Αντιρρυπαντικών Σκαφών ενημέρωσαν (μέσω του υπουργείου Εξωτερικών) τη Διοίκηση της Διώρυγας του Σουέζ ότι η Ελλάδα είναι καθ’ όλα έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή προς τη φίλη χώρα Αίγυπτο για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας, τόσο σε επίπεδο ρυμούλκησης του πλοίου «Ever Given» όσο και σε επίπεδο εργασιών βυθοκόρησης.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα η Διώρυγα του Σουέζ θα είναι και πάλι διαθέσιμη στην διεθνή ναυσιπλοΐα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αίγυπτος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τις ΗΠΑ, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη στήριξη που προσφέρθηκαν να της δώσουν. Επισημαίνεται ότι προσφορά βοήθειας είχε έρθει στο Κάιρο και από την Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή