Οικονόμου: Άμεσα στις θέσεις τους οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται με την πρώτη δόση

Οικονόμου: Άμεσα στις θέσεις τους οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται με την πρώτη δόση

Την Τρίτη προωθείται η τροπολογία για επάνοδο των υγειονομικών μετά την πρώτη δόση εμβολίου και όχι 14 ημέρες μετά, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρυθμός των εμβολιασμών της εκπαιδευτικής κοινότητας σημειώνει αύξηση, αλλά η επιτυχία του εγχειρήματος της επαναλειτουργίας της διά ζώσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες «θα κριθεί από το αν η εκπαιδευτική κοινότητα, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι γονείς τους, ανταποκριθούν εν συνόλω στα μέτρα και στα πρωτόκολλα των ειδικών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών στο κάλεσμα για εμβολιασμό βαίνει αυξανόμενη. Αλλά χρειάζεται να ενταθεί».

«Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση έχουν κατανοήσει το μέγεθος του διακυβεύματος. Και πρέπει να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. Οικογένειες  των μαθητών, εκπαιδευτικοί  και φυσικά τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με ασφάλεια για να προστατευτούν απέναντι στον ιό», είπε.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη σύσταση του νέου υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με υπουργό τον Χρήστο Στυλιανίδη και υφυπουργό τον Ευάγγελο Τουρνά.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ακόμη ότι την Τρίτη προωθείται η νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Στις συνέπειες της επιλογής κατά του εμβολίου των υγειονομικών αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος, δηλώνοντας: «Δεν θίγουμε, σε καμιά περίπτωση, το σκληρό πυρήνα, του ιδιωτικού βίου. Αλλά, όσον αφορά στο δημόσιο βίο, ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους, οι οποίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές». Τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση έναντι κανενός.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στις επιπλέον θέσεις για σπουδαστές σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς εκτός από τις περίπου 8.100 θέσεις που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, διατίθενται επιπλέον 20.000 θέσεις.

«Οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού ξεκίνησαν ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται έως τις 10 του μηνός. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προσφέρει στις νέες και τους νέους μια σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση, σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους, που μπορούν τελικά να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή