Στο Ισραήλ για σημαντικές επαφές ο Χρ. Στυλιανίδης

Στο Ισραήλ για σημαντικές επαφές ο Χρ. Στυλιανίδης

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα έχει σειρά επαφών με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός θα είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Άλον Σούστερ, με τον οποίο συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Πρόκειται για το πρώτο Μνημόνιο Ελλάδας-Ισραήλ που υπογράφεται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (National Emergency Management Authority – NEMA), Γιοράμ Λαρέντο.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Ομέρ Μπαρ-Λεβ, οποίος είναι αρμόδιος για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και με την Υπουργό Περιβαλλοντικής Προστασίας, Ταμάρ Ζάντμπεργκ. Κατά τις συναντήσεις, θα συζητηθούν ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα που άπτονται πολιτικών για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.   

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Ισραήλ διατηρούν στενή σχέση αλληλεγγύης και παροχής αμοιβαίας συνδρομής σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Η Ελλάδα έχει παράσχει συνδρομή στο Ισραήλ για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών το 2010, 2016 και 2019, ενώ έχει δεχθεί συνδρομή, τόσο στο σεισμό του 1999, όσο και για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών το 2000, 2007 και 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή