Ραγκούσης: Ο Τσιάρας να ζητήσει συγνώμη από Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη

Ραγκούσης: Ο Τσιάρας να ζητήσει συγνώμη από Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Tο λιγότερο που οφείλετε να κάνετε από αυτό εδώ το βήμα είναι να ζητήσετε συγγνώμη, κύριε Τσιάρα, αν έχετε στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και αν ακόμη βαδίζετε με γνώμονα τη λογική και την υπευθυνότητα», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, λίγη ώρα αφότου είχαν μιλήσει στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια οι βουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη. 

«Θα το πω ευθέως, κύριε Τσιάρα. Είναι από αυτά που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του, ότι δηλαδή σε συνέντευξη που δώσατε καταφερθήκατε εναντίον συναδέλφων σας βουλευτριών της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη, ορμώμενες από προσωπικά βιώματα, τοποθετήθηκαν αρνητικά για το νομοσχέδιό σας», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης και προσέθεσε: «Καλά, δύο γυναίκες βουλεύτριες της Νέας Δημοκρατίας από προσωπικά βιώματα σας λένε “όχι”. Για τους άντρες, τους μπαμπάδες όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης -δεν ξέρω αν είναι και από τη Νέα Δημοκρατία κάποιοι- που λέμε “όχι” πώς το εξηγείτε με βάση το δικό σας σπουδαίο σκεπτικό;». 

«Η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη με αυτό που κάνουν τιμούν την πολιτική, τιμούν το Κοινοβούλιο, τιμούν και το κόμμα τους. Το βοηθούν το κόμμα τους, δεν του κάνουν ζημιά. Στη Νέα Δημοκρατία δεν κάνουν ζημιά», ανέφερε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «εκτελεί συμβόλαια δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης απέναντι σε ισχυρές ολιγαρχίες», έκανε λόγο και στις αναφορές της Μαριέττας Γιαννάκου για τα χρήματα που έχουν διατεθεί από συγκεκριμένο λόμπι. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα μέτρα προστασίας για τον Covid στη Βουλή. «Εμείς δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε το Κοινοβούλιο να παραμένει ακρωτηριασμένο και οι βουλευτές να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα τους. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το πράγμα να γίνει πια ανεκτό, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Και δεν μιλήσαμε στην πανδημία ούτε τους μήνες στους δύσκολους της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στο Κοινοβούλιο, γιατί εσείς έχετε πρόβλημα με τους δικούς σας βουλευτές και θέλετε να κρύβετε τις αντιρρήσεις τους και τις αρνήσεις τους», είπε ο κ. Ραγκούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή