Βουλή: Συνάντηση Κ. Τασούλα με την αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας

Βουλή: Συνάντηση Κ. Τασούλα με την αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας

Την αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sun Chunlan, συνάντησε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sun Chunlan, συνάντησε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι η επίσκεψη της αντιπροέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συμβάλλει πολύ θετικά στη συνέχιση της σχέσης αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας την οποία η Αθήνα επιδιώκει με το Πεκίνο.

Ο κ. Τασούλας και η κα. Sun αντάλλαξαν απόψεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας, ιδίως μέσω των αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τη συμβολή της κινεζικής πλευράς στη λειτουργία του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, η τελετή εγκαινίων του οποίου πραγματοποιείται σήμερα στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμφότεροι υπογράμμισαν ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική πτυχή των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας και η Sun Chunlan συμφώνησαν ότι η επένδυση της κινεζικής COSCO Shipping ανοίγει ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

Τέλος, η αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή