ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στη διάθεση του ΕΣΥ όλοι οι γιατροί – βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Στη διάθεση του ΕΣΥ όλοι οι γιατροί – βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Όλοι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που είναι γιατροί, έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ, σύμφωνα με επιστολή του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Η μάχη κατά του κορονοϊού είναι συλλογική και προϋποθέτει τη συστράτευση όλων, πέρα και πάνω από πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές και αποκλίσεις» υποστηρίζει ο κ. Κεγκέρογλου, στην επιστολή του.

«”Καρδιά” της άμυνας της κοινωνίας μας απέναντι στον κοινό κίνδυνο παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει και προσθέτει ότι για την ενδυνάμωση του (με την πρότασή του ΚΙΝΑΛ που έγινε δεκτή από τη Βουλή), δημιουργήθηκαν πενήντα κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς επίσης προσεφέρθηκε συμβολικά ο απαραίτητος εξοπλισμός για πέντε κλίνες ΜΕΘ. 

«Πάντοτε προς τον σκοπό της περαιτέρω ενίσχυσης των δημόσιων υποδομών υγείας, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα επιβεβαιώνει και επισήμως ότι οι βουλευτές μας που προέρχονται από τον χώρο της Υγείας έχουν ήδη με δική τους πρωτοβουλία ανταποκριθεί στο γενικό προσκλητήριο για συστράτευση του ιατρικού προσωπικού της χώρας, θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των νοσοκομειακών μονάδων, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σε οριακό πλέον σημείο» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που τέθηκαν στη διάθεση του ΕΣΥ είναι οι: Μιχάλης Κατρίνης (οδοντίατρος), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ακτινολόγος), Μπαράν Μπουρχάν (ψυχίατρος), Ανδρέας Πουλάς (νεφρολόγος) και Γιώργος Φραγγίδης (μαιευτήρας γυναικολόγος)