Με το βραβείο «Θεμιστοκλής» τιμήθηκε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς

Με το βραβείο «Θεμιστοκλής» τιμήθηκε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι που διακρίνονται για τη σεμνότητά τους, αισθάνονται πάντα αμηχανία όταν τους επαινούν δημόσια. Ομως σε μια εποχή κατά την οποία έχουμε ανάγκη το υπόδειγμα του σκέπτεσθαι και του δραν, είναι σημαντικό να προάγονται όσοι φέρουν πραγματικές αξίες. Τέτοια είναι η περίπτωση του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά, γεν. γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στον οποίον απενεμήθη την περασμένη εβδομάδα, το βραβείο «Θεμιστοκλής», από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο κ. Γεννηματάς έχει διδάξει για πολλά έτη αφιλοκερδώς στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις που αποκόμισε από σημαντικές θέσεις, υπηρετώντας την πατρίδα εντός και εκτός συνόρων. Η βράβευσή του ήταν μια συμβολική κίνηση ανταπόδοσης. Είναι η δεύτερη απονομή του θεσμού αυτού, με πρώτη εκείνη του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» στον Πειραιά. Η αίθουσα είχε γεμίσει από νωρίς και το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιο. Το καλωσόρισμα έκανε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος.

Με το βραβείο «Θεμιστοκλής» τιμήθηκε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς-1

Τον Πρ. Παυλόπουλο και τη σύζυγό του υποδέχθηκε ο Π. Λασκαρίδης.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Αγγελος Κότιος, που αναφέρθηκε στη σημασία του βραβείου, τις αρετές που χαρακτήριζαν τον Θεμιστοκλή στον δημόσιο βίο του και τη μεγάλη προσφορά του κ. Γεννηματά στον τόπο. Ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, χαρακτήρισε τον βραβευθέντα ένα από τα μυστικά όπλα του τμήματος, που δεν έχει ζητήσει ποτέ καμιά απολύτως αναγνώριση. Ο καθηγητής Θανάσης Πλατιάς εστίασε στον Θεμιστοκλή σε μια ζωηρή και ωραία ομιλία.

Το δύσκολο έργο του laudatio ανέλαβε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος, Φωτεινή Ασδεράκη. Ο κ. Γεννηματάς παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο και έκλεισε τη βραδιά με μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις οποίες γνωρίζει εις βάθος. Με ευθύτητα, χιούμορ και ικανότητα σύνθεσης απέδειξε πως η διπλωματία μπορεί να είναι η καλύτερη προσέγγιση.

ΥΓ. Την ώρα που γράφεται αυτό το σημείωμα, τα τζάμια του κτιρίου έχουν αντικατασταθεί, τα θρύψαλα έχουν καθαριστεί και όλοι οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στην «Κ» και στον ΣΚΑΪ είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε το λειτούργημά μας χωρίς να φοβόμαστε κανέναν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή