Υπερπτήση τουρκικών F-16 στο Καστελλόριζο

Υπερπτήση τουρκικών F-16 στο Καστελλόριζο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία της στρατιωτικής δύναμης της Τουρκίας ως στοιχείου που προκαλεί τον σεβασμό σε διεθνές επίπεδο, ανέδειξε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την εισβολή στην Κύπρο και την ένταση στο Αιγαίο. «Εάν δεν έχεις αρκετή στρατιωτική δύναμη, πολιτική και οικονομική, εάν δεν έχεις διασφαλίσει την ενότητα του έθνους σου, να ξέρετε ότι κανείς δεν σας υπολογίζει. Και αυτό το είδαμε και στην ειρηνευτική επιχείρηση (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι τον “Αττίλα”) στην Κύπρο και στην ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο» είπε συγκεκριμένα ο κ. Ερντογάν ενώπιον σπουδαστών Στρατιωτικής Ακαδημίας στην Αγκυρα.

«Εδώ και 16 χρόνια δίνουμε αγώνα να γίνει η Τουρκία πιο ισχυρή, να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και να σταθεί στα πόδια της» ανέφερε ο κ. Ερντογάν, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η Αγκυρα δεν φιλοδοξεί να προσαρτήσει συριακά εδάφη. Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν πραγματοποιούνται ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέπτεται τα κατεχόμενα.

Παράλληλα, χθες, οι Τούρκοι αύξησαν για ακόμα μία φορά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά με την υπερπτήση μαχητικών πάνω από το Καστελλόριζο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος (Ρω και Στρογγύλη). Στις 10.48 το πρωί ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και στις 10.58 πέταξαν πάνω από το Καστελλόριζο. Στις 11.07 ο ίδιος σχηματισμός πέταξε πάνω από τη Ρω και στις 11.26 πάνω από τη Στρογγύλη. Και οι τρεις υπερπτήσεις των νησιών του συμπλέγματος της Μεγίστης έγιναν σε μεγάλο ύψος (από 22.000 έως 26.000 πόδια). Οι υπερπτήσεις ελληνικών νησιών και μάλιστα κατοικημένων, όπως το Καστελλόριζο, από τουρκικά μαχητικά έχουν αυξηθεί τελευταία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή