«Οταν λείπει η γάτα», η Θεατροπαρέα ανεβαίνει στη σκηνή

«Οταν λείπει η γάτα», η Θεατροπαρέα ανεβαίνει στη σκηνή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραφράζοντας τον Σαββόπουλο, οι παρέες δεν κάνουν μόνον ιστορία αλλά και φιλανθρωπία. Ολα αυτά τα χρόνια που η χώρα μας στέκεται απέναντι στα δύσκολα, πολλές ομάδες ανθρώπων που συνδέονταν φιλικά έκαναν συλλογικά εγχειρήματα για τη στήριξη των αδύναμων. Η «Ομάδα Θεάτρου 08 – Θεατροπαρέα», είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που μετρά 11 χρόνια ζωής, δεκάδες εθελοντές, χιλιάδες θεατές στις παραστάσεις της και ένα ιδιαίτερα αξιόλογο χρηματικό ποσό που διατέθηκε υπέρ φιλανθρωπικών σκοπών. Το ερασιτεχνικό αυτό σχήμα έχει κερδίσει τον σεβασμό αλλά και τη δημοφιλία μέσα από αξιόλογες παραστάσεις που έχουν ανεβεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Κυρίως έχει δώσει το παράδειγμα για το πώς η επιθυμία για προσφορά μπορεί να συσπειρώσει φίλους και συνοδοιπόρους σε έναν κοινό σκοπό.

Επιστήμονες, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, νομικοί, καθηγητές, άνθρωποι της ναυτιλίας έχουν ανεβεί στο σανίδι στις ετήσιες θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Φέτος, η Θεατροπαρέα θα παρουσιάσει το δέκατο θεατρικό έργο της. Πρόκειται για την κωμωδία παρεξηγήσεων «Οταν λείπει η γάτα». Θα ανέβει από τις 15 ώς τις 19 Μαρτίου 2019 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών. Η τιμή εισιτηρίου είναι 25 ευρώ και τα χρήματα θα δοθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

«Οταν λείπει η γάτα», η Θεατροπαρέα ανεβαίνει στη σκηνή-1

Από αριστερά, Γ. Αλεξανδράκης, Α. Κασκαρέλη, Μ. Σιαμπλή, Ν. Βαφειά, Σ. Κυπαρισσόπουλος, Π. Πολίτης και Τ. Τζάννες στις φετινές πρόβες.

Το έργο μάς μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960. Οι υπηρέτες του εφοπλιστή Ζέμπερη αποφασίζουν να ζήσουν για μια βραδιά τη μεγάλη ζωή. Ντύνονται με τα ρούχα των κυρίων τους και πηγαίνουν να διασκεδάσουν σε ένα κοσμικό κέντρο. Και τότε αρχίζουν τα μπερδέματα. Στην παραγωγή συμμετέχουν πάνω από 30 συντελεστές, υπάρχει πολύ τραγούδι, πολλά όνειρα και κυρίως πολύ γέλιο.

«Οταν λείπει η γάτα», η Θεατροπαρέα ανεβαίνει στη σκηνή-2

Πολλά από τα μέλη της Θεατροπαρέας από την παράσταση «Μπόνα Σέρα» που ανέβηκε πέρυσι.

Από τη γέννηση της Θεατροπαρέας μέχρι σήμερα, πάνω από 200.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από χορηγίες και εισπράξεις. Ανάμεσα στους αποδέκτες των χρημάτων είναι το μικρό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρανιά Γρεβενών, το διθέσιο δημοτικό σχολείο Χώρας Σερίφου, το νηπιαγωγείο Αστυπάλαιας, το νηπιαγωγείο στο ορεινό χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, το δημοτικό σχολείο Κρανιδίου Αργολίδας, το Ιδρυμα για την Προστασία Απροσάρμοστων Παιδιών «Η Θεοτόκος», το Φιλανθρωπικό Σωματείο – Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Χαρά», το Φιλανθρωπικό Σωματείο για τη φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις «MDA Ελλάς», η ΜΚΟ PRAKSIS και πολλοί άλλοι φορείς.

«Οταν λείπει η γάτα», η Θεατροπαρέα ανεβαίνει στη σκηνή-3

Ο Νίκος Φραγκίστας και η Κατερίνα Χούπη στην πολύ επιτυχημένη παράσταση του έργου «Μπόνα Σέρα».

Για αγορά εισιτηρίων στο τηλ. 6974-337.777, στα καταστήματα Βουράκη (τηλ. 210-32.21.600) και στο Κολλέγιο Αθηνών (τηλ. 210-67.98.169, 67.98.217-18).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή