ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώοι οι Κούρδοι που είχαν συλληφθεί πριν την επίσκεψη Ερντογάν

athooi-oi-koyrdoi-poy-eichan-syllifthei-prin-tin-episkepsi-erntogan-2316219

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 9 Κούρδοι που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο έκρινε ότι και οι εννιά πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή τους κήρυξε αθώους από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες. 

Έξι από τους εννέα, όμως κηρύχθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, με το δικαστήριο να τους επιβάλλει συνολική  ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Υπερδιογκωμένη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορία   υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» ανέφεραν οι συνήγοροί τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της και η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.