ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Ρουπακιάς

Απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργος Ρουπακιάς που σκότωσε με μαχαίρι τον άτυχο μουσικό δρομολογώντας με το έγκλημα του την ποινική δίωξη μελών και στελεχών της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει από καιρό αποφυλακιστεί λόγω λήξεως του 18μηνου προσωρινής κράτησης και βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους. Η απολογία του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και θεωρείται από τις κορυφαίες στιγμές της πολύκροτης δίκης η οποία έχει περάσει από καιρό στο στάδιο των απολογιών.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση ως το τέλος Ιουλίου και η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι από Σεπτέμβριο.

Η δίκη έχει ήδη συμπληρώσει τρία και πλέον χρόνια ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε και κινήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά στελεχών και μελών της ΧΑ μεταξύ των οποίων και όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια.

Παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου η δίκη κινήθηκε σε αργούς ρυθμούς λόγω ελλείψεως μόνιμης αίθουσας αλλά και άλλων παθογενειών που σχετίζονται με την αργή απονομή της δικαιοσύνης.