Πρόσφυγες παρίσταναν τους αθλητές βόλεϊ

Πρόσφυγες παρίσταναν τους αθλητές βόλεϊ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω μιας ομάδας που είχαν δημιουργήσει στο Facebook κατέστρωσαν και οργάνωσαν το ομολογουμένως ευφάνταστο σχέδιό τους να αποπειραθούν να ταξιδέψουν παράνομα στη Ζυρίχη παριστάνοντας τα μέλη της αποστολής μιας ομάδας βόλεϊ. Αυτό φέρονται να ομολόγησαν στους αστυνομικούς του «Ελ. Βενιζέλος» που τους συνέλαβαν, λίγο πριν από την επιβίβασή τους στην πτήση με προορισμό την Ελβετία. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και χθες επρόκειτο να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δέκα υπήκοοι Συρίας συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών έχοντας στην κατοχή τους γνήσια ουκρανικά διαβατήρια, που όμως ανήκαν σε άλλα άτομα και ήταν καταχωρισμένα ως κλεμμένα. Για να εξαπατήσουν τους αστυνομικούς στον έλεγχο, φορούσαν όλοι τους την ίδια αθλητική εμφάνιση ώστε να μοιάζουν με ομάδα βόλεϊ, είχαν τα ίδια αθλητικά σακίδια, ενώ κρατούσαν στα χέρια τους μπάλες βόλεϊ. Κατά τον τελευταίο έλεγχό τους, στην πύλη εξόδου του αεροδρομίου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα διαβατήριά τους ήταν μεν γνήσια αλλά αντιστοιχούσαν σε άλλα άτομα. Τους υπέβαλαν σε μια σύντομη ανάκριση και αμέσως αποκαλύφθηκε ότι δεν ανήκαν σε αθλητικό σωματείο καθώς και ότι σκοπός τους ήταν να ταξιδέψουν παράνομα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικών, αποκάλυψαν ότι είχαν προμηθευτεί τα διαβατήρια από ομοεθνή τους, πλαστογράφο στην περιοχή της Ομονοίας, καθώς και ότι για καθένα από αυτά είχαν πληρώσει 100 ευρώ. Σημειώνεται ότι τη 13η Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του «Ελ. Βενιζέλος» και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη 49χρονη υπήκοος Ρουμανίας, η οποία είχε κρυμμένα στις αποσκευές της 401 γνήσια διαβατήρια και ταυτότητες διαφόρων χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή