Με εντολή σωματεμπόρων, 40 ραντεβού ημερησίως

Με εντολή σωματεμπόρων, 40 ραντεβού ημερησίως

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα μαστροπών, που εξέδιδε γυναίκες από τη Μολδαβία, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 15 άτομα, 12 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί, και τρεις Ελληνες. Παράλληλα απελευθερώθηκαν έξι Μολδαβές, θύματα εμπορίας ανθρώπων και τους παρέχεται αρωγή και προστασία. Ανάμεσα σε αυτές και δύο ανήλικες, ηλικίας 16 ετών.

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων τόνισαν ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες από τη Μολδαβία και, αφού τις μετέφεραν στην Ελλάδα, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού καθημερινά σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στον Αγιο Παντελεήμονα και στο Μεταξουργείο. Πολλές φορές τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για περίπου 14 ώρες, με αποτέλεσμα συχνά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κάθε μία από τις γυναίκες πραγματοποιούσε περισσότερα από 40 ραντεβού την ημέρα, ενώ το κέρδος του κυκλώματος από κάθε κοπέλα ήταν περίπου 100.000 ευρώ.

Οι μαστροποί κρατούσαν τις γυναίκες φυλακισμένες σε έξι διαμερίσματα που νοίκιαζε η οργάνωση στην Αθήνα και προκειμένου να μην αποπειραθούν να διαφύγουν τις εκβίαζαν με διάφορες μεθόδους, ενώ τους έπαιρναν τα τηλέφωνα και τα διαβατήριά τους. Σημειώνεται ότι αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ζευγάρι Αλβανών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 72.000 ευρώ σε μετρητά, τέσσερα αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες και μικροποσότητα κοκαΐνης. Η οργάνωση δραστηριοποιείτο, τουλάχιστον από το 2015 και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα τα μέλη της είχαν αποκτήσει τον έλεγχο τριών οίκων ανοχής στην Αθήνα. Επιπλέον, για να «ξεπλένουν» τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους είχαν προχωρήσει στην αγορά ενός εστιατορίου στη Μήλο και ενός οικοπέδου στα Χανιά. Σε αρκετές περιπτώσεις, προέκυψε ότι οι εκδιδόμενες κατόπιν εντολής του κυκλώματος προχωρούσαν σε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να παρατείνεται η παραμονή τους στη χώρα. Ως εικονικοί σύντροφοι επιστρατεύονταν Ελληνες, πρόθυμοι να εισπράξουν αμοιβή 2.000 ευρώ για τις υπηρεσίες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή