ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γενική καθαριότητα» στο Μεταξουργείο από τον δήμο Αθηναίων (φωτογραφίες)

«Γενική καθαριότητα» στο Μεταξουργείο από τον δήμο Αθηναίων (φωτογραφίες)

Επιχείρηση ενίσχυσης του πρασίνου, αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας έγινε συντονισμένα χθες Σάββατο, από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο. 

Η πλατεία (Αχιλλέως και Λένορμαν) πλύθηκε και το μνημείο που βρίσκεται εκεί καθαρίστηκε ενώ κλαδευτήκαν δέντρα και τοποθετήθηκαν καινούργια φυτά. Εργασίες αντιμετώπισης φθορών έγιναν και στο σιντριβάνι, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα φωτιστεί.

«Γενική καθαριότητα» στο Μεταξουργείο από τον δήμο Αθηναίων (φωτογραφίες)-1

Η πλατεία αλλά και ο πεζόδρομος που βρίσκεται εκεί φωτίστηκαν πλήρως, αφού αντικαταστάθηκαν όλες οι χαλασμένες λάμπες.

«Γενική καθαριότητα» στο Μεταξουργείο από τον δήμο Αθηναίων (φωτογραφίες)-2

«Μεταξουργείο. Με πλύσιμο, καθαριότητα και φροντίδα για το πράσινο. Να είναι κάθε γωνιά της Αθήνας, χώρος για να ζεις και να τον απολαμβάνεις» έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο που έγιναν οι παρεμβάσεις μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νίκο Αβραμίδη (Καθαριότητα) και Σάκη Κολλάτο (Πράσινο – Ηλεκτροφωτισμός). 

«Γενική καθαριότητα» στο Μεταξουργείο από τον δήμο Αθηναίων (φωτογραφίες)-3

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει περιλαμβάνει ανάλογες συντονισμένες παρεμβάσεις, σε καθημερινή βάση, που μάλιστα συνεχίζονται όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Εχθές τη νύχτα, στα πλαίσια της εκστρατείας anti-graffiti, συνεργεία της καθαριότητας με πεπιεσμένο νερό αλλά και ειδικό υγρό καθαρισμού καθάρισαν το άγαλμα του Τρούμαν, στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου με την Οδό Βασιλέως Γεωργίου Β΄ στο κέντρο της Αθήνας.

Παρόμειες δράσης καθαρισμού έγιναν το πρωί του Σαββάτου στο Πάρκο Ελευθερίας αλλά και πριν από λίγες μέρες στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και στο Πάρκο Ριζάρη.