Υποτροφίες σε Ελληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς

Υποτροφίες σε Ελληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική ευκαιρία έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ να συνεργαστούν με Ελληνες ακαδημαϊκούς που ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική ή στη Νέα Ζηλανδία. Το πρόγραμμα υποτροφιών Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) δίνει τη σχετική δυνατότητα σε ΑΕΙ στους τομείς της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας και της διδασκαλίας και καθοδήγησης (mentoring) στο πεδίο της έρευνας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ειδικότερα, το GDFP χρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Institute of International Education, το οποίο και υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ιδρυμα Fulbright. Η δωρεά θα υποστηρίξει 30-35 υποτροφίες. Ηδη, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και η προθεσμία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιανουαρίου, 11.59 μ.μ. ώρα Ανατολικής Αμερικής (31 Ιανουαρίου 2020, 6.59 π.μ. ώρα Ελλάδος). Η διαδικασία αίτησης συμμετοχής στο GDFP έχει δύο σκέλη: α) ελληνικά ΑΕΙ υποβάλλουν διαδικτυακά πρόταση  προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενήσουν έναν Ελληνα ακαδημαϊκό από το εξωτερικό και β) Ελληνες ακαδημαϊκοί της διασποράς υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα με τους διαθέσιμους υποψηφίους.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν όλα τα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι υπότροφοι (ακαδημαϊκοί της διασποράς) πρέπει να έχουν γεννηθεί σε Ελλάδα ή Κύπρο, ή να διαθέτουν την ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα· να κατοικούν σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νότια Αφρική ή Νέα Ζηλανδία· να εργάζονται σε αναγνωρισμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο.

Στους υποτρόφους του προγράμματος παρέχονται 150 δολάρια ημερησίως, συμπληρωματική ασφάλιση υγείας καθώς και τα αεροπορικά ναύλα για τη μεταφορά τους από και προς τη χώρα τους. Μπορούν επίσης να αιτηθούν επίδομα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στο Ιδρυμα όπου τους φιλοξενεί. Η επιλογή για τον Κύκλο 4 θα γίνει τον Απρίλιο του 2020· τα προγράμματα μπορούν να ξεκινήσουν από τον Ιούνιο του 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.iie.org/greekdiaspora, στη σελίδα GreekDiasporaFP του fb και στον λογαριασμό Twitter @GreekDiasporaFP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT