Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της απαγωγής

Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της απαγωγής

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το ενδεχόμενο μια Μολδαβή που είχε στο παρελθόν εργαστεί ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του κ. Μανώλη Καραμολέγκου να υπέδειξε στους αλλοδαπούς δράστες τον 55χρονο επιχειρηματία ως υποψήφιο θύμα απαγωγής ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί εάν η συγκεκριμένη γυναίκα ενήργησε ηθελημένα ή ακούσια ως «πληροφοριοδότρια» των απαγωγέων, ενημερώνοντάς τους για την οικονομική κατάσταση του απαχθέντος. Φέρεται, πάντως, να συνδέεται με τον 37χρονο Μολδαβό που το βράδυ της Τετάρτης παραδόθηκε στο Α.Τ. Κερατέας και συνελήφθη για συμμετοχή στην επιχείρηση απαγωγής.

Εξάλλου, Μολδαβός είναι και ο δεύτερος συλληφθείς για συμμετοχή στην απαγωγή. Για συμμετοχή στο σχέδιο απαγωγής η Αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο. Πρόκειται για τον τρίτο παρόντα στην απαγωγή του επιχειρηματία στον Γέρακα, κατά πληροφορίες υπήκοο Αλβανίας. Φέρεται να είναι το άτομο που προ εικοσαημέρου λήστεψε οδηγό ταξί στο Ν. Ηράκλειο, αρπάζοντάς του το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση απαγωγής του κ. Καραμολέγκου. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι αυτός που κατέβαλε 100 ευρώ στον ιδιοκτήτη αγροικίας στην Κερατέα (όπου κρατήθηκε ο επιχειρηματίας) προκειμένου να μισθώσει το ακίνητο για διάστημα τριών ημερών. Εντός του ταξί οι δράστες είχαν στην κατοχή τους πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες κατά διαστήματα άλλαζαν για να μην εντοπίζονται. Εξάλλου, πιθανολογείται ότι οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει το εν λόγω αυτοκίνητο και σε ληστείες και διαρρήξεις που έχουν διαπράξει το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, έχει προκύψει δακτυλοσκοπικά η συμμετοχή των δύο Μολδαβών συλληφθέντων σε επτά κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών, ενώ αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε ένοπλες ληστείες.

Στον εισαγγελέα

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Δευτέρα. Κατηγορούνται για αρπαγή, ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία. Ο 37χρονος Μολδαβός που πείστηκε από τον κ. Μανώλη Καραμολέγκο να παραδοθεί στο Α.Τ. Κερατέας έχει, όπως ήταν επόμενο, παραδεχθεί τη συμμετοχή του στην υπόθεση, ενώ κατά δήλωσή του αυτός είναι ο εμπνευστής του σχεδίου απαγωγής. Αντίθετα, αρνητική στάση τηρούσε ο δεύτερος Μολδαβός συλληφθείς, που εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη με αστυνομικούς στο Μαρκόπουλο. Πάντως, αρκετοί στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι στους συλληφθέντες για την υπόθεση δεν βρίσκεται ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, το άτομο που συνέλαβε και οργάνωσε το σχέδιο απαγωγής Καραμολέγκου. Από την έως τώρα έρευνα, ωστόσο, οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή