Γκ. Μαγιορκίνης: Τάση υποχώρησης κάτω από τα 200 κρούσματα ανά ημέρα

Γκ. Μαγιορκίνης: Τάση υποχώρησης κάτω από τα 200 κρούσματα ανά ημέρα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει τάση υποχώρησης κάτω από τα 200 κρούσματα ανά ημέρα, δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας πάντως ότι υπάρχει ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εξήγησε ότι η άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων οφείλεται στο ότι οι ασθενείς παρουσιάζουν επιδείνωση μετά από περίπου επτά ημέρες.

Στα θετικά στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, είναι η υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων στις ηλικίες κάτω των 40 ετών. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, αν και είναι αισιόδοξη η κατάσταση, δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε γνωστό πως τα κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου ανέρχονται σε 35. Συμπλήρωσε ότι έχουν απομονωθεί, ενώ δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα μεταξύ των 100 εργαζομένων στη δομή.

Ως προς τη χρήση μάσκας, σημείωσε ότι αν και δεν είναι κάτι ευχάριστο, είναι μία μικρή θυσία για την προστασία των ανθρώπων, αλλά και της οικονομίας, ενώ επισήμανε ότι με βάση τις τελευταίες επιστημονικές αποδείξεις η χρήση της μάσκας για την αντιμετώπιση της νόσου συνεχώς αναβαθμίζεται.

«Οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία της στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου της πανδημίας, η ιατρική δεν είναι δόγμα, εξελίσσεται», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 169 νέα κρούσματα – 42 διασωληνωμένοι

Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή