Τον Οκτώβριο και από την αρχή η δίκη της Μάνδρας

Τον Οκτώβριο και από την αρχή η δίκη της Μάνδρας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις παθογένειες του δικαστικού μας συστήματος έχει εμπλακεί και η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, τον περασμένο Ιανουάριο, και τελικώς αναβλήθηκε χθες για τις 19 Οκτωβρίου.

Η δίκη, με κατηγορουμένους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, αφορά τους συγγενείς των 25 θυμάτων αλλά και εκατοντάδες άλλους πολίτες της περιοχής, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες αλλά και γενικότερα.

Η δίκη χθες οδηγήθηκε σε αναβολή, καθώς μία εκ των δικαστών που μετέχει στη σύνθεση είναι έγκυος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, λόγω προβλημάτων, στη δικαστική διαδικασία, ενώ λόγω ελλείψεων στο δικαστικό προσωπικό δεν είχε οριστεί για την εν λόγω δίκη αναπληρωτής δικαστής.

Το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια η δίκη να ξεκινήσει τον Οκτώβριο από την αρχή, με νέα δικαστική σύνθεση, κάτι που σημαίνει ότι η ολοκλήρωσή της θα αργήσει πάρα πολύ. Ηδη από την έναρξή της, τον Ιανουάριο, έως χθες που αναβλήθηκε, είχαν εξεταστεί τρεις μάρτυρες και η όλη διαδικασία είχε καθυστερήσει σημαντικά λόγω του κλεισίματος των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο στηρίχθηκε στην προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ευθύνες αποδίδονται για τη φονική πλημμύρα του 2017 σε στελέχη της πολεοδομίας, των δήμων της περιοχής και σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και η τέως περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή