Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω της φωτιάς στη Φέριζα

Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω της φωτιάς στη Φέριζα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την προληπτική εκκένωση οικισμών λόγω της φωτιάς στη Φέριζα έλαβαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Μέσω του μηνύματος από το 112 ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών του Αγ. Παντελεήμονα ή Άρης Σαρωνίδας. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Παράλληλα, μέσω δεύτερου μηνύματος, ζητήθηκε από τους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή, κινούμενοι οδικώς προς Σαρωνίδα από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Νωρίτερα, υπήρξε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και στην περιοχή επιχειρούν 117 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα.

Οσον αφορά το αν η φωτιά έχει φτάσει σε σπίτια, πηγές από την Πυροσβεστική ανέφεραν ότι η καίει μεν σε οικόπεδα, ωστόσο η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για ζημιές σε κατοικίες.

Πάντως, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σημείωσε ότι η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε οικίες, ενώ τόνισε πως έχουν καεί κάποια σπίτια. Όπως τόνισε, το μέτωπο είναι μεγάλο, ενώ ο καπνός είναι πυκνός και οι άνεμοι ισχυροί. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές καλούν τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια στην περιοχή Φέριζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή