Καλαμάτα: Ένταση σε κατάληψη Λυκείου – Μαθητές δεν επιτρέπουν την είσοδο σε καθηγητές (βίντεο)

Καλαμάτα: Ένταση σε κατάληψη Λυκείου – Μαθητές δεν επιτρέπουν την είσοδο σε καθηγητές (βίντεο)

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό έντασης στήθηκε έξω από λυκείο στην Καλαμάτα, το οποίο τελεί υπό κατάληψη με αιτήματα που σχετίζονται με τη διαχείρηση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όταν οι καθηγητές του 6ου Γενικού Λυκείου επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο δέχτηκαν επίθεση από μερίδα μαθητών.

Τότε, ένας πατέρας μαθητή επιχείρησε να μπει μέσα στο σχολείο, πηδώντας τα κάγκελα, με τους μαθητές να αντιδρούν, πετώντας του καρέκλες. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ κλήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον Άλιμο, έξω από το 2ο και 5ο Γυμνάσιο της περιοχής. Ειδικότερα, γονείς επιχείρησαν να ανοίξουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα εμπόδια από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Τις εικόνες από το παρακάτω βίντεο κατέγραψε μαθητής με το κινητό του. Κάποιοι μαθητές κατήγγειλαν ότι γονείς έσπρωχναν και χτύπησαν παιδιά, όπως γράφει τοπική ιστοσελίδα του Αλίμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μαρτυρίες για περιστατικά βίας από γονείς σε μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Το απόγευμα εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Αλίμου ώστε να βρεθεί μία λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους. Ρεπορτάζ του alimosonline αναφέρει ότι οι μαθητές ζητούν καλύτερες συνθήκες μαθημάτων εν μέσω πανδημίας και η πως κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος να το καταφέρουν.

Αγρίνιο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ανήλικος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε υπό κατάληψη σχολείο. Συγκεκριμένα, ένας 16χρονος που ήταν ανάμεσα στους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου νοσηλεύεται, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

To περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του agrinionews.gr, συνέβη τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, ενώ απαιτήθηκε η κινητοποίηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του. Ο πατέρας του αναζητήθηκε και -όπως προβλέπεται- συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αμφιλοχίας με τη δικογραφία σε βάρος του να σχηματίζεται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σπίθα καταλήψεων

Τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη τη χώρα προσεγγίζουν τα 200 και, παρότι ο αριθμός είναι μικρός επί του συνόλου των 14.000 σχολικών μονάδων, υπάρχει… επιφυλακή.

Η υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι «δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση». Την ίδια στιγμή, το υπουργείο θεωρεί υπερβολικό τον θόρυβο για τα κλειστά τμήματα λόγω κορωνοϊού. Μέχρι τώρα σε 110 περιπτώσεις έχει αποφασιστεί αναστολή τμήματος, τάξης ή όλου του σχολείου. Μάλιστα, όπως ανέφερε στην «Κ» συνεργάτης της υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως, «η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν επέδρασε στη διασπορά ιικού φορτίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική ιχνηλάτηση». Διαβάστε Αναλυτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή