Φωταγώγηση της Ακρόπολης παρουσία ξένων ηγετών την Τετάρτη

Φωταγώγηση της Ακρόπολης παρουσία ξένων ηγετών την Τετάρτη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση για τη φωταγώγηση της Ακρόπολης πρόκειται να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ηγετών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε γίνει η πρώτη δοκιμή του νέου φωτισμού του Παρθενώνα. Το νέο εγχείρημα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από ένα χρόνο (23/10/19) από το υπουργείο Πολιτισμού. Τότε, σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου και τη διευθύντρια Πολιτισμού Αφροδίτη Παναγιωτάκου, επισφραγίστηκε η χορηγία του Ιδρύματος προκειμένου να εγκατασταθεί σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς αντί του αναβατορίου, και να ανανεωθεί ο νυχτερινός φωτισμός ανάδειξης των μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα αναμένεται να βρίσκονται ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν, προκειμένου να έχουν παράλληλα συζητήσεις για το μεταναστευτικό. Οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται στην ατζέντα των επαφών να βρεθούν και τα ελληνοτουρκικά, δεδομένου ότι ακολουθούν την Πέμπτη οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή