Μ. Παγώνη: Θα έπρεπε ήδη να φοράμε μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Μ. Παγώνη: Θα έπρεπε ήδη να φοράμε μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική στάθηκε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ενώ τόνισε πως υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενη στην Αττική, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήδη, από αυτήν την εβδομάδα, θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας» πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε –κάνοντας αναφορά στις πλατείες- πως όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φορούν οι πολίτες μάσκες, χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις, υπάρχει πρόβλημα. 

Η κ. Παγώνη προειδοποίησε για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ δήλωσε πως «οι 79 διασωληνωμένοι από τις 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 που είναι γύρω στα 610 άτομα και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες».

Παρατήρησε επιπλέον ότι οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 416 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 240 στην περιφέρεια Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή