Στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα επιπλέον λεωφορεία

Στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα επιπλέον λεωφορεία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών που έχει εξαγγελθεί περνάει από σήμερα στην επόμενη φάση, με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που μέσω σύμπραξης με τον ΟΑΣΑ βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Όπως τονίζεται, οι πρώτες από τις εξήντα συνολικά γραμμές στις οποίες θα εκτελούν δρομολόγια τα νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ είναι οι «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα».

Στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα επιπλέον λεωφορεία-1

Αντίστοιχα, με τα οχήματα και τους οδηγούς που απελευθερώνονται από αυτές τις γραμμές, οι πρώτες από τις επιβαρυμένες γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας που ενισχύονται με επιπλέον δρομολόγια είναι οι: «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία». Σε όλες αυτές τις γραμμές αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι χρονοαποστάσεις.

Συνολικά 500 λεωφορεία θα ενταχθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (200 από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και 300 λεωφορεία από leasing), ενώ θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό με 550 οδηγούς.

Την ίδια ώρα μέσα στον Οκτώβριο, αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους της Αττικής τα 100 από αυτά τα 500 λεωφορεία και όπως επισημαίνεται με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο, αναβαθμίζεται η υπηρεσία που προσφέρουν τα λεωφορεία και αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή