Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του bullying στον αθλητισμό

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του bullying στον αθλητισμό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη δράσεων στους χώρους του αθλητισμού, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας, του εκφοβισμού στο φυσικό και διαδικτυακό περιβάλλον, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του χουλιγκανισμού και της ομοφοβίας, υπέγραψαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, Αντωνία Τορρένς.

To μνημόνιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τον εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία σε παιδιά, εφήβους και νέους, αλλά και την προώθηση της σωστής συμπεριφοράς των παιδιών στον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την εξάσκηση δεξιοτήτων. 

Μάλιστα, μέσω των παραπάνω πρωτοβουλιών δίνεται η δυνατότητα:

  • παραχώρησης αθλητικών χώρων – εγκαταστάσεων που υπάγονται στη δικαιοδοσία της ΓΓΑ για την υλοποίηση των κοινών δράσεων ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Live Without Bullying»,
  • διανομής και ανάρτησης ενημερωτικού υλικού του προγράμματος «Live Without Bullying» σε συγκεκριμένα σημεία προβολής που διαθέτουν οι αθλητικοί χώροι που υπάγονται στη δικαιοδοσία της ΓΓΑ,

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την αξία και τη σημασία του αθλητισμού θα οργανώνονται από κοινού με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στις θεματικές ενότητες:

α) Εκφοβισμός

β) Συμπεριφορά των παιδιών στον αθλητισμό

γ) Ισορροπημένη Διατροφή

δ) Εθελοντισμός

ε) Εξάσκηση Δεξιοτήτων

Το ΚΜΟΠ, το οποίο λειτουργεί από το 1977, υλοποιεί από το 2015 την καινοτόμο δράση «Live Without Bullying» (www.livewithoutbullying.com), στο πλαίσιο αναζήτησης σύγχρονων τρόπων άμεσης υποστήριξης παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας και αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά, μαθητές (13 έως 18 ετών), γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης. Πρόκειται για τη μοναδική αντίστοιχη εφαρμογή messaging υποστήριξης στη χώρα μας, παρέχεται δωρεάν και έχει παρουσιαστεί και διακριθεί διεθνώς ως βέλτιστη πρακτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή