ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχολεία που δεν λειτουργούν λόγω κορωνοϊού – Διαδραστικός χάρτης

ta-scholeia-poy-den-leitoyrgoyn-logo-koronoioy-diadrastikos-chartis-561106069

Σε 16 ανέρχονται τα σχολεία που βρίσκονται σε ολική αναστολή λειτουργίας εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ 122 εκπαιδευτικές δομές βρίσκονται σε μερική αναστολή λειτουργίας (τμήματα ή ολόκληρες τάξεις), βάσει γραφήματος του iMEdD Lab.

Πηγή των δεδομένων που αποτυπώνονται στον χάρτη είναι η σχετική λίστα των υπό αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης, την οποία δημοσιεύει το υπουργείo Παιδείας.

Κατά τα ίδια δεδομένα, 96 εκπαιδευτικές δομές επαναλειτουργούν κανονικά, καθώς παρήλθε η περίοδος που παρέμειναν κλειστά.

Σε δεύτερο γράφημα, αποτυπώνονται τα σχολεία που παραμένουν κλειστά στην Αττική.

To υπουργείο Υγείας έστειλε τις νέες προδιαγραφές για τις μάσκες

Στο μεταξύ, εστάλησαν από το υπουργείο Υγείας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του ΔΣ. 

Η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, έχει αποταθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το αν πρέπει να διεξαχθεί ή όχι νέος διαγωνισμός για την παραγωγή τους.

303 νέα κρούσματα τη Δευτέρα – Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα και Ιωάννινα

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 303 νέα κρούσματα. Εξ αυτών, τα 167 καταγράφηκαν στην Αττική

Αξίζει να σημειωθεί πως σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τέθηκαν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και ο δήμος Ιωαννιτών, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα.

Παράλληλα, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου με απόφαση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.