Νέο ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. για περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης

Νέο ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. για περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και αραβικά) θα είναι και πάλι το ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα ακούγεται στις περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης (επίπεδο 3) και Αυξημένου Κινδύνου (επίπεδο 4) από τα περιπολικά.

Το νέο ηχητικό μήνυμα θα αναπαράγεται από 24/10 το πρωί.

Από τα περιπολικά θα ακούγεται το παρακάτω μήνυμα: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η κυκλοφορία από τις 12.30 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί δεν επιτρέπεται. Παρακαλούμε αποφεύεγετε τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς».

Ακούστε το μήνυμα

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου εξειδικεύει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και κάλεσε τους πουλίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα. Διαβάστε Αναλυτικά

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του, ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης «3» και «4» και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού, ενώ σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης». 

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα καταστήματα του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή