Προς καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη – Επιπλέον μέτρα θα εισηγηθεί ο Κικίλιας

Προς καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη – Επιπλέον μέτρα θα εισηγηθεί ο Κικίλιας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Γι’ αυτό και θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη».

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα, που οδεύει ολοταχώς προς νέο καθολικό lockdown, είναι η παραπάνω δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά από διαδοχικές συσκέψεις με τους επικεφαλής της 3ης και 4ης ΥΠΕ, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διευθυντές των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιων, τους Διευθυντές ΜΕΘ καθώς και με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

«Θα στηρίξω και θα στηρίξουμε τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία μας. Δυστυχώς, κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων. Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση, την κόπωση, το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου όμως η Δημόσια Υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Η Κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι κάποιοι δεν άκουσαν», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτησή του, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται έξω από τα νοσοκομεία της πόλης για τη διεξαγωγή τεστ.

Η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 17:00 απόγευμα.

«Προς καθολικό lockdown»

Την εκτίμηση ότι δεν θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επιπλέον, προανήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για τη συμπρωτεύουσα, που περιλαμαβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ καθώς και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό.

Διαβάστε ακόμη: Μάσκες παντού μεν, αλλά η πίστη δε…

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα το σχέδιο που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Στο «κόκκινο» με 449 κρούσματα 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, καταγράφηκαν ακόμη 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 449 κρούσματα αφορούσαν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στην πόλη καταγράφηκαν 839 κρούσματα και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530, έναντι 84 κρουσμάτων στις 26 Οκτωβρίου. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή