ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Στα 55 τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

ioannina-sta-55-ta-kroysmata-koronoioy-se-girokomeio0

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, όπου διαγνώστηκαν συνολικά τις τελευταίες ημέρες, 55 θετικά κρούσματα της νόσου Covid-19.

Τα κρούσματα αφορούν φιλοξενούμενους και προσωπικό. Ειδικότερα, νοσούν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής.

Όπως έγινε γνωστό, ο διοικητής της 6η ΥΠΕ ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Έχουν διενεργηθεί 221 τεστ και έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής 20 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό. Τέσσερις ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Από τους 20 ανθρώπους, που σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έχουν βρεθεί θετικοί, οι 10 είναι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο, ενώ οι δύο είναι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση του γηροκομείου αναφέρει: «Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ακολουθείται το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ