Μια τρυφερή ιστορία με καλό τέλος και πρωταγωνιστή έναν θηλυκό μπούφο

Μια τρυφερή ιστορία με καλό τέλος και πρωταγωνιστή έναν θηλυκό μπούφο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με βλέπετε όλοι;», ρώτησε η Μαρία Γανωτή, της οργάνωσης Anima, τους μαθητές του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) που είχαν συγκεντρωθεί στο υπαίθριο αμφιθέατρο του σχολείου για να παρακολουθήσουν τη σημαντική στιγμή. Στην αγκαλιά της κρατούσε έναν θηλυκό μπούφο που ήταν έτοιμος να πετάξει ξανά ελεύθερος στον ουρανό. Το νυκτόβιο πτηνό είχε πιαστεί σε βραδινή πτήση στα προστατευτικά δίχτυα του γηπέδου ποδοσφαίρου του εκπαιδευτηρίου, στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές και τα παιδιά που έφθασαν νωρίς στο σχολείο το βρήκαν εγκλωβισμένο και κατάφεραν με πολύ προσεκτικές κινήσεις να το ξεμπλέξουν. Φαίνεται, όμως, ότι είχε ήδη υποστεί κάποιους μικροτραυματισμούς και περιφερόταν στο έδαφος, δίχως να μπορεί να πετάξει.

Τότε, μαθητές και δάσκαλοι ειδοποίησαν την οργάνωση, που ειδικεύεται στην περίθαλψη άγριων ζώων και πτηνών. Ελαβαν οδηγίες να σκεπάσουν την μπουφίνα με ένα ύφασμα και να την πιάσουν με τα χέρια. Υστερα την τοποθέτησαν σε ένα χαρτόκουτο. Ενα σχολικό τη μετέφερε σε έναν εθελοντή της Anima και αυτός με τη σειρά του στους ειδικούς που θα τη φρόντιζαν. Η παραμονή της σε κλουβί κράτησε περίπου έναν μήνα –μέχρι να γίνει εντελώς καλά– και στο διάστημα αυτό οι μαθητές έγιναν ανάδοχοι του πτηνού. Στο μεταξύ, ρωτούσαν για εκείνη και έτσι αποφασίστηκε η απελευθέρωσή της να γίνει στα εκπαιδευτήρια του CGS, στην Παλλήνη, ώστε να βρίσκονται κοντά της όταν θα άνοιγε, επιτέλους, τα φτερά της. 

Μια τρυφερή ιστορία με καλό τέλος και πρωταγωνιστή έναν θηλυκό μπούφο-1
Η Μαρία Γανωτή με το πτηνό στα χέρια.

Τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου είχαν την τύχη να δουν ολόκληρη τη διαδικασία πριν από δύο εβδομάδες.

Ενημερώθηκαν αρχικά από τους ειδικούς του Συλλόγου για το μεγάλο νυκτόβιο αρπακτικό και τις συνήθειές του και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά. Παρούσα η έμπειρη Μαρία Γανωτή, που είναι η «ψυχή» της Anima. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος, τόσο για το γεγονός ότι έβλεπαν για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό πτηνό όσο και επειδή είχε καταφέρει να αποθεραπευθεί γρήγορα. 

Παλαιότερα, οι Ελληνες έφηβοι ήταν εξοικειωμένοι με τα πλάσματα του φυσικού περιβάλλοντος. Σήμερα αισθάνονται θαυμασμό και περιέργεια. Πλάι τους στάθηκαν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι χαίρονταν για το ενδιαφέρον που έδειχναν οι μαθητές για αυτό το τυχερό, ομολογουμένως, πλάσμα. Οταν η κ. Γανωτή απελευθέρωσε πια την μπουφίνα από την πιο ψηλή κερκίδα του θεάτρου, όλοι χειροκρότησαν και εκείνη άνοιξε τα φτερά της, μήκους άνω του ενός μέτρου, και χάθηκε στον ουρανό. Στα μελλοντικά σχέδια του σχολείου είναι να κάνει το διάσημο, πλέον, πτηνό, επίσημη μασκότ του.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή