Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λίγο πριν το lockdown

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λίγο πριν το lockdown

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα αυξημένη παρέμενε έως τις 10 το βράδυ της Παρασκευής η κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, καθώς η επιβολή του επικείμενου lockdown ώθησε χιλιάδες πολίτες σε αγορές τελευταίας στιγμής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 5 το απόγευμα, τα διόδια Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας είχαν συνολικά περάσει 43.996 οχήματα.

Ειδικότερα, 22.780 πέρασαν τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και 21.216 από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι όλη η Τροχαία είναι στους δρόμους και κάνει ό,τι είναι εφικτό για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λίγο πριν το lockdown-1
Νίκος Χαλκιόπουλος/ΙΝΤΙΜΕ

 

Εως αργά τοπ βράδυ επίσης της Παρασκευής αμείωτη ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό, την Πατησίων και στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ παρέμενε ιδιαίτερα αυξημένη η κυκλοφορία και σε άλλους οδικούς άξονες της Αττικής.

Ημέρα κυκλοφοριακού χάους

Σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κατά 33% αυξημένη ενώ ήταν αυξημένη κατά 15% και από την περυσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λίγο πριν το lockdown-2

Την ίδια στιγμή μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν σε καταστήματα για τα τελευταία ψώνια πριν από το lockdown, ενώ πολλοί πολίτες έσπευσαν στα κομμωτήρια, τα οποία θα είναι ανοικτά μέχρι και την Κυριακή.

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λίγο πριν το lockdown-3
Περίπου δύο ώρες απαιτούσε το απόγευμα της Παρασκευής η διαδρομή Νέο Φάληρο – Σύνταγμα, έναντι του συνήθους εικοσαλέπτου. (Φωτογραφία: kathimerini.gr)

Χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας στα εξοχικά ή στα χωριά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τροχαία, από την Πέμπτη το πρωί στις 06.00 μέχρι και σήμερα στις 09.00 πέρασαν συνολικά 60.279 αυτοκίνητα από την Αθηνών – Κορίνθου και από την Αθηνών – Λαμίας, ενώ το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης εβδομάδας είχαν περάσει μόλις 38.371 αυτοκίνητα.

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λίγο πριν το lockdown-4
Λεωφόρος Αμαλίας – ρεύμα προς Συγγρού (φωτ. kathimerini.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή