Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι στην πλατεία Ευόσμου έπειτα από καταγγελία για συγχρωτισμό

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι στην πλατεία Ευόσμου έπειτα από καταγγελία για συγχρωτισμό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν το βράδυ της Τρίτης ελέγχους στην πλατεία Ευόσμου της Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία στην Άμεση Δράση ότι στο σημείο συναθροίζονται δεκάδες πολίτες, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν εάν οι συγκεντρωμένοι -στην πλειονότητά τους νέοι σε ηλικία- δικαιολογούσαν την παρουσία τους εκεί, με την προβλεπόμενη αποστολή SMS και την κατοχή εγγράφων.

Μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο παραμένει εάν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν σταδιακά να διαλύονται, στη θέα των δυνάμεων της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

652 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού -ο οποίος απεικονίζει τη διασπορά στον πληθυσμό- φτάνει στο 32%.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Από τα 2.384 νέα κρούσματα, 652 καταγράφηκαν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και 588 στην Π.Ε. Αττικής, ενώ 164 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Λάρισα.

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 41 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ανέρχονται σε 263.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή