Κλειστά τα ιστορικά κτίρια του Πολυτεχνείου ενόψει της επετείου

Κλειστά τα ιστορικά κτίρια του Πολυτεχνείου ενόψει της επετείου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλειστά τα κτίρια του ιστορικού συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων και την επετειακή εκδήλωση να γίνεται μόνο διαδικτυακά, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ εμμένει στην απόφαση να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ανήμερα την επέτειο, την Τρίτη το απόγευμα. Την ίδια θέση έχουν διατυπώσει και κομματικοί σχηματισμοί της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει μόνο συμβολική πορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία του ΕΜΠ αποφάσισε να κλειδωθούν τα ιστορικά κτίρια της οδού Πατησίων από χθες το απόγευμα. Αυτό εξηγείται, κατ’ αρχάς, από το γεγονός ότι το ίδρυμα δεν λειτουργεί διά ζώσης, αλλά μόνο με τηλεκπαίδευση, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Βεβαίως, η απόφαση για κλείσιμο των κτιρίων εξηγείται και από το μέλημα των αρμοδίων να μη γίνει προσπάθεια κατάληψης των κτιρίων από εξωπανεπιστημιακούς.

Ωστόσο, χθες το απόγευμα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση εντός του αύλειου χώρου του Πολυτεχνείου. 

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος περίπου 50 άτομα λέγοντας ότι προχωρούν σε κατάληψη του χώρου, ενώ υπήρχε αστυνομική παρουσία στις γύρω οδούς, κάνοντας ελέγχους.

Σήμερα θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα, ενώ η εντολή της ηγεσίας προς τη ΓΑΔΑ είναι να μην επιτραπεί πορεία και να αποτραπεί κάθε απόπειρα.

«Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα ακουστούν δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα! Φέτος στις 17 Νοέμβρη, το μήνυμα θα είναι πιο ηχηρό! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, οι φορείς του λαϊκού κινήματος προετοιμάζουμε τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του αντιιμπεριαλιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου, τη διοργάνωση της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα πέσει στο κενό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΑΣ, συμπληρώνοντας πως «η εξέγερση του Πολυτεχνείου μάς διδάσκει».

Επίσης, στην πορεία θα συμμετάσχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας «στην καραντίνα η κυβέρνηση, όχι οι κατακτήσεις και οι διεκδικήσεις μας». Από τους συμμετέχοντες αναμένεται να τηρηθούν οι αποστάσεις, κατά τα πρότυπα της πορείας που έγινε για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται, εκτός από την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, ολιγομελής αντιπροσωπεία του κόμματος να καταθέσει στεφάνι στον μαρτυρικό χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ και από εκεί θα κατευθυνθεί συμβολικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Διαδικτυακή εκδήλωση

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κατάθεση στεφάνων θα γίνει με προκαθορισμένο πρόγραμμα, ενώ ο εορτασμός από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, που είναι και ο διοργανωτής του, θα γίνει διαδικτυακά. Δηλαδή, θα γίνει μία διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλίες του πρύτανη του ιδρύματος Ανδρέα Μπουντουβή και άλλων διοργανωτών του εορτασμού, οι οποίες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT