Για παράβαση των μέτρων κατά της πανδημίας οι 92 συλληφθέντες

Για παράβαση των μέτρων κατά της πανδημίας οι 92 συλληφθέντες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα σχηματίστηκες εις βάρος των 92 συλληφθέντων από το κτίριο του Πολυτεχνείου και τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Ο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, καθώς  ο μεγάλος αριθμός των προσαγωγών θα απαιτούσε ειδική επιχείρηση λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι έφοδοι στους δύο πανεπιστημιακούς χώρους έγιναν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Παρακσευής και στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, της ΕΚΑΜ καθώς και δικυκλιστές της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, είχε επαναλάβει την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει –λόγω της πανδημίας– τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές. Δυστυχώς, οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια. Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», δήλωσε εμφατικά ο υπουργός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT