Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η «τρύπα του Καραμανλή»

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η «τρύπα του Καραμανλή»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η πρώτη από τις δύο σήραγγες στη Λουμπάρδα, γνωστή ως «τρύπα του Καραμανλή».

Οι σήραγγες είχαν κλείσει στις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα τα οποία και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.

Η σήραγγα παραδόθηκε στην κυκλοφορία με νέα ασφαλτόστρωση και φωτισμό led, ενώ από τον Δεκέμβρη θα τοποθετηθούν συρματοπλεγμάτα στα πρανή του βουνού με στόχο το έργο να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία στη διέλευση των οχημάτων.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η «τρύπα του Καραμανλή»-1

«Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες της Αττικής ένα έργο, το οποίο έγινε σε ελάχιστες εβδομάδες, όπως είχαμε υποσχεθεί», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττική Γιώργος Πατούλης. Όπως είπε «από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας υλοποίησαν όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που εξασφάλισαν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών. Πλέον, με πλήρη ασφάλεια μπορεί κανείς να κάνει χρήση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος».

«Συγχρόνως, πέτυχαμε μετά από 50 χρόνια να αναβαθμιστεί το σημείο και να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών. Μεταξύ άλλων υπήρξαν εργασίες στο οδόστρωμα και τον φωτισμό κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, το έμψυχο δυναμικό των οποίων υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οφείλω ένα  μεγάλο ευχαριστώ και στους πολίτες για την κατανόηση που έδειξαν. Η Αττική μας συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά», πρόσθεσε.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τοποθέτηση πλεγμάτων πριν και μετά τις σήραγγες, σε συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και να περατωθεί πριν την εορταστική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή