Απεργία σε τραμ, μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη

Απεργία σε τραμ, μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μεθαύριο τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό γραμμές 1, 2, 3 και τραμ), λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει “εργαλείο” για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών». Διεκδικούν την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού και με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζομένων να πραγματοποιούν τεστ COVID-19 με έξοδα της εταιρείας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμό της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζομένους», προσθέτουν οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑΣΥ. Ζητούν, επίσης, να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή