Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Παρασκευής. Περίπου 100 άτομα εξήλθαν από τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, πέταξαν φέιγ βολάν και άπλωσαν πανό για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» τους περικύκλωσαν και ακολούθησε ένταση. Εν συνεχεία, οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στο μετρό και αποχώρησαν. Η αστυνομία προχώρησε σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό προσαγωγών.

Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προσανατολίζεται σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, το σημείο δηλαδή δολοφονίας του 15χρονου μαθητή.

Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από δικηγόρους, δημοσιογράφους και μουσικούς, που σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η εκδήλωση θα γίνει «φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις».

Αναφορά στο θέμα έκανε στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στον Βόλο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι θα ισχύσουν μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της 17ης Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή