Αλκ. Βατόπουλος: Υπό εξέταση μείωση του ορίου εννέα ατόμων στα ρεβεγιόν

Αλκ. Βατόπουλος: Υπό εξέταση μείωση του ορίου εννέα ατόμων στα ρεβεγιόν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση του ορίου των εννέα ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν χειροτερέψει η κατάσταση, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

«Το όριο των εννέα ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής –όπως ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα και Μάνδρα- και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη).

Ο ίδιος παρατήρησε ότι στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες όπου είναι δύσκολη η τήρηση των μέτρων.

Ο καθηγητής συνέστησε στους πολίτες να είναι υπομονετικοί καθώς, όπως πρόσθεσε, έμειναν λίγοι μήνες για να  τελειώσει η περιπέτεια.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα, όταν θα έχει εμβολιαστεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Σκέψεις για αυστηρότερο lockdown σε «κόκκινες» περιοχές

Σημειώνεται ότι σαφή προειδοποίηση για πιο αυστηρό lockdown όπου υπάρχει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στέλνουν υγειονομικές αρχές και ειδικοί επιστήμονες, με τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη να βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Ειδικά για την Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις συνοικίες του Ασπροπύργου.

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τα Χριστούγεννα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενόψει της εορταστικής περιόδου, καλώντας τους πολίτες της Ευρώπης να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς, είτε σε ανοικτούς χώρους είτε σε καλά αεριζόμενους κλειστούς χώρους, πάντα φορώντας μάσκα.

Ταυτόχρονα, ο διεθνής Οργανισμός προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ενός νέου πανδημικού κύματος, στη Γηραιά Ηπειρο, στις αρχές της νέας χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή