«Όλοι οι νοσηλευτές του “Σωτηρία” επιθυμούν να εμβολιαστούν»

«Όλοι οι νοσηλευτές του “Σωτηρία” επιθυμούν να εμβολιαστούν»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο Σωτηρία, δήλωσε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Αν όλα πάνε καλά, από το νοσοκομείο Σωτηρία θα εκκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα. Έχει ζητηθεί από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχουν δηλώσει όλοι «ναι». «Είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε όλοι», τόνισε.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Ευάγγελος Μανωλόπουλος είπε δεν θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλιο κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, καθώς ακόμα είναι πολύ περιορισμένα τα εμβόλια και τα μόνα που έχουν πάρει έγκριση μέχρι στιγμής είναι της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Έπρεπε να έχει επιβληθεί σκληρότερο lockdown

«Θα έπρεπε να έχει επιβληθεί σκληρότερο lockdown, αντίστοιχο του περασμένου Μαρίου» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων και σε άλλες περιοχές, όπως η Κοζάνη. 

«Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού. Θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί, ενώ το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε, δε, πως «αν ήμασταν σε lockdown τύπου Μαρτίου, από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».

Η κοινωνία έχει κουραστεί

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε και στο όριο των εννέα ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, επισημαίνοντας πως δεν είναι υποχρεωτικό να συγκεντρωθούν τόσοι. 

Όπως είπε, «το δικαίωμα αυτό» προέκυψε από την πίεση της κοινωνίας, η οποία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή