Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για αποφοίτους κολεγίων

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για αποφοίτους κολεγίων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας με την οποία τα επιμελητήρια πρέπει να εγγράψουν ως μέλη τους τους πτυχιούχους ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ ως παραρτήματά τους, χωρίς αξιολογική διαδικασία εκ μέρους τους. Προσφυγή στα δικαστήρια έχει προαναγγείλει και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), ενώ με χθεσινό ψήφισμά τους βάλλουν κατά της ρύθμισης και οι ηγεσίες των αρχιτεκτονικών σχολών της χώρας. 

Ειδικότερα, η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του ΟΕΕ ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, ότι «θα προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία. Επίσης, θα πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα, ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων». Το ΟΕΕ ζητάει «την άμεση κατάργηση από την κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως εν κρυπτώ, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος».

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι και οι κοσμήτορες των τμημάτων και των σχολών αρχιτεκτόνων της Ελλάδας ζητούν την ανάκληση της ρύθμισης τονίζοντας ότι «την εκπαίδευση των αρχιτεκτόνων εξασφαλίζουν μέχρι σήμερα πιστοποιημένες πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα. Οι σπουδές αυτές ακολουθούν ενιαία κριτήρια, διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, την εθνική νομοθεσία και τις δεσμεύσεις της χώρας μας ως μέλους του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος, ούτε δίπλωμα αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο, γιατί θέτει σε αμφιβολία την ικανή και αναγκαία συνθήκη του παραγωγικού σχεδιασμού της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή