Εκκλησίες: Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων με αυστηρά μέτρα

Εκκλησίες: Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων με αυστηρά μέτρα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό καθεστώς αυστηρών περιορισμών, τελέστηκε σε εκκλησίες σε όλη τη χώρα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια με παρουσία πιστών ως εξής: Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστος αριθμός 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού υδάτων σε υπαίθριους χώρους, παρά μόνο εντός των ιερών ναών.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, όπου τηρήθηκαν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Η γέννηση του Χριστού είναι η όντως φιλανθρωπία. Ας γίνουμε φέτος, με τρόπο πιο θυσιαστικό από άλλοτε, φορείς της αγάπης που πηγάζει από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αυτή η αγάπη διεκδικεί όλο τον κόσμο. Εύχομαι σε όλους αληθινά και ευλογημένα Χριστούγεννα» ανέφερε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος, το οποίο αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της Αθήνας και στη Μητρόπολη Αθηνών από τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα σε πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα

Στη Θεσσαλονίκη, διοικητικά πρόστιμά ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκαν σε τρεις πιστούς που βρίσκονταν σε Ιερό Ναό του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς δεν φορούσαν μάσκα, όπως ορίζεται από τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το ένα άτομο βρισκόταν εντός του ναού, ενώ τα άλλα δύο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή