Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής

Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου:

«Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Διευκρινίσεις από Πελώνη 

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως δεν υπάρχουν βεβαιότητες και επεσήμανε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτηθείσα για τα σχολεία, η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. «Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», συμπλήρωσε.

Σε δεύτερο χρόνο, μετά τις αρχικές δηλώσεις της η κ. Πελώνη, διευκρίνιζε ότι η αναφορά περί αβεβαιοτήτων σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων δεν αφορούσε τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία αλλά τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας ευρύτερα, στο σύνολο της εκπαίδευσης. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι η εισήγηση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι να ανοίξουν κατ’ αρχάς τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία. «Από εκεί και πέρα, όπως είπε σωστά ο κ. Γεραπετρίτης, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνονται πάντα ad hoc και με βάση την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα. Και είναι προφανές ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» πρόσθεσε.

«Κάναμε μία τιτάνια προσπάθεια να πάμε μαζί με την ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες. Είναι επιτυχημένη αυτή η προσπάθεια. Ο κόσμος ακούει τους ειδικούς, ακούει το Υπουργείο Υγείας, ακούει την Κυβέρνηση και έχει συμβαδίσει μαζί τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη. Και αυτό θα θέλαμε να το προασπίσουμε μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας. Αν αλλάξει το οτιδήποτε, αυτό θα προέρχεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις που κάνει μόνιμα η Επιτροπή» συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και πρότεινε τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή