ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιανεμπόριο: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών – Την Παρασκευή ο πρώτος απολογισμός

Λιανεμπόριο: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών – Την Παρασκευή ο πρώτος απολογισμός

Αναθερμαίνεται σταδιακά το ενδιαφέρον των πολιτών που επιθυμούν να μεταβούν στα καταστήματα που άνοιξαν έπειτα από σχεδόν 2,5 μήνες, καθώς μετά την «επιφυλακτική» πρεμιέρα, σήμερα παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση.

Χθες καταγράφηκαν μικρές ουρές στην Ερμού και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας και των περιορισμών για τα άτομα που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα, ωστόσο, σήμερα οι πολίτες που περιμένουν τη σειρά τους για να ψωνίσουν αυξήθηκαν.

Λιανεμπόριο: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών – Την Παρασκευή ο πρώτος απολογισμός-1

Μιλώντας στο Open o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως ο πρώτος απολογισμός για το λιανεμπόριο θα γίνει την Παρασκευή, ενώ ερωτηθείς για την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς τόνισε πως «ήταν πολύ καλή. Ο τζίρος στα καταστήματα ήταν αρκετά υψηλός και δεν υπήρξαν εικόνες πολύ μεγάλου συνωστισμού. Με χαροποίησε το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τα μέτρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, δήλωσε πως η προσέλευση του καταναλωτικού κοινού ήταν ικανοποιητική, ενώ -σύμφωνα με τον ίδιο- παρατηρήθηκε εξαιρετική τήρηση των μέτρων εντός και εκτός των καταστημάτων.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στο καταναλωτικό κοινό να επισκεφθεί τις τοπικές αγορές, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και αποφεύγοντας τον συνωστισμό. 

Σημειώνεται πως ο κ. Καφούνης στη χθεσινή «πρεμιέρα» του λιανεμπορίου επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνη Γεωργιάδη και Νίκο Παπαθανάση, καταστήματα της Αθήνας.

Λιανεμπόριο: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών – Την Παρασκευή ο πρώτος απολογισμός-2

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές υποδέχτηκαν την ηγεσία του ΥΠΑΝ με χαμόγελο και ικανοποίηση για την επαναλειτουργία της αγοράς, με εμφανή την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας εντός και εκτός των καταστημάτων.

Σημαντικό ρόλο στην κίνηση της αγοράς αναμένεται να παίξουν και οι εκπτώσεις κάτι που επιβεβαίωσε, μιλώντας στο «kathimerini.gr», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Μάκης Σαββίδης.

Ερωτηθείς για το μέτρο των δύο ωρών, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων και για την ασφάλεια του κόσμου, προκειμένου να μην υπάρχουν συγχρωτισμοί και «να ψωνίζουμε με ασφάλεια».