Τρίτο «όχι» στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για Μάτι

Τρίτο «όχι» στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για Μάτι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά και από διαφορετικό εισαγγελέα το αίτημα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, ο οποίος είχε ζητήσει την αναβάθμιση της κατηγορίας για ορισμένους υπευθύνους της Πυροσβεστικής από πλημμέλημα σε κακούργημα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που μελέτησε το νέο ανακριτικό αίτημα, Γιώργος Νούλης, κατέληξε σε απόρριψη του αιτήματος, καθώς έκρινε ότι δεν είχαν προκύψει νεότερα στοιχεία για τη θεμελίωσή του, όπως άλλωστε είχαν κρίνει και προηγουμένως άλλοι δύο συνάδελφοί του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, κρίθηκε ότι δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στον χρόνο διάπραξης των εξαρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και, ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος. Ωστόσο, ο ανακριτής πρέπει να σημειωθεί ότι έχει προσπαθήσει με σκληρή εργασία να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για τη μεγάλη τραγωδία, ενώ έχει καλέσει σε καταθέσεις δεκάδες μάρτυρες και εμπλεκομένους, προκειμένου να θεμελιώσει το αίτημά του για αναβάθμιση της δίωξης.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι η Εισαγγελία, εάν υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, δεν είχε λόγο να μην προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση με 102 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες και με κατεστραμμένες περιουσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή